Сега четете
Ивайло Мирчев: Вчерашното решение на ЦИК е удар срещу демокрацията

Ивайло Мирчев: Вчерашното решение на ЦИК е удар срещу демокрацията

 

Това решение е позор на ЦИК. То е взето с гласовете на ГЕРБ, ДПС и БСП. Същата хартиена коалиция в момента обезсмисли машините и проверката на гласуването с машини, коментира той в предаването „Преди всички“.

От ПП и ДБ събират доброволци за всяка секция, „за да противостоим на манипулациите, които ни се готвят“, обясни Мирчев.

Имаме различия с ПП, но те са на основа на виждания по отношение на конкретни политики. ПП имат много по-силна социална част. Ние сме доста стриктни по отношение на изпълнение на бюджета, по отношение на десни мерки“, призна той относно новото обединение между двете партии.

Според него по въпроса с листите по скоро се търси интрига – там няма толкова различията. По думите му по този въпрос винаги ще има някакви разногласия и напрежение.

В ДБ няма никакъв проблем, има вътрешен проблем в ПП по този въпрос, подчерта Мирчев.

Той обяви, че листите на новото обединение ще бъдат обявени на 25 февруари.

Няма да има разединение, категоричен е Ивайло Мирчев и подчерта, че ДПС и ГЕРБ се опитват да внесат такива динамики между двете партии. По важните теми ние се обединяваме и така ще бъде, декларира той. По думите му на избори се отива с ясна програма и изисквания.

Нашата цел е да спечелим първото място, не просто за да си го закичим на ревера, а за да опитаме да направим всичко възможно да получим първи мандат и с него да сформираме реформаторско правителство„, подчерта още Мирчев. И добави:

„Хората са разочаровани. Не виждат новия лъч. Виждат, че ГЕРБ си отива, но не е ясна формулата след това. И ние имаме сериозна отговорност към тази ситуация. Това е причината да направим това обединение с ПП“.

В коалиция „Трактора“ Мирчев включва „ГЕРБ, ДПС и БСП, с любезното съдействие на „Български възход“ и „Възраждане““. Изпуснахме изключително важен шанс България да стане част от еврозоната след няколко месеца, подчерта той. Според него при желание законопроектите са щели да бъдат приети. НС показа, че няма желание да приеме изискванията на ЕК, изказа мнението си той.

Мирчев подчерта, че е малко резервиран към датата 1 юли за влизане в еврозоната. Такава практика няма и това ще са огромни усилия. Все пак той е изключително впечатлен от работата на финансовия министър. Още в първия ден на новото НС ДБ и ПП ще внесе всичко, което не е внесено като законопроекти по отношение на кандидатстването на страната в еврозоната.

Вижте и

Надявам се, че всички ще гледаме в една посока, каза Ивайло Мирчев.

„Ако някой си мисли, че съпротивата е от идеални чувства, да разсее тези съмнения. Става дума за определени интереси в определени бизнеси, които не искат да попадат под контрола, който Брюксел би упражнил върху тях, и искат да продължат балканския си начин на работа и на правене на бизнес. Точно на това от ПП и ДБ твърдо сме решили да се противопоставим“.

По думите му максималният размер на бюджетния дефицит трябва да е не повече от 3%, за да можем да влезем в еврозоната.

Когато няма ясна стабилна власт, администрацията не работи по нужния начин, коментира Ивайло Мирчев. Според него част от високата инфлация е в резултат на раздутите социалните разходи:

„Трябва да сме много внимателни оттук нататък. По-нататъшно рязко повишаване на социалните разходи може да изиграе още по-лоша роля по отношение на инфлация”.

Източник БНР

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре