Сега четете
Учениците в Турция отново тръгват на училище след земетресенията

Учениците в Турция отново тръгват на училище след земетресенията

От 1 март ще бъдат подновени учебните занятия в четири от пострадалите от земетресенията окръзи в Турция, съобщи министърът на образованието Махмут Йозер, цитиран от турските медии.

Днес започна вторият срок на учебната година в Турция след междусрочна ваканция, удължена заради земетресенията и лошото време. Първоначално вторият срок трябваше да започне на 6 февруари.

За учениците от пострадалите от земетресенията окръзи обаче вторият учебен срок няма да започне днес. В Адана, Килис, Диарбекир и Шанлъурфа учебните занятия ще бъдат подновени на 1 март, в Газиантеп и Османийе – на 13 март, а в Адъяман, Малатия, Кахраманмараш и Хатай – на 27 март, съобщи Йозер.

Министърът подчерта, че в никоя училищна сграда няма да се води учебен процес, ако тя няма доклад за устойчивост.

Вижте и

Същевременно в Истанбул се извършва евакуация на 93 училища, за които е установено, че са рискови. От тази сутрин децата започнаха са се прехвърлят в безопасни училища. Около 1700 ученици в Истанбул вече са прехвърлени в други училища.

Истанбул не беше засегнат от силните земетресения с епицентър в Южна Турция на 6 февруари, но експертите отдавна предупреждават, че очакват силно земетресение в този район, през който преминава Северноанадолският разлом.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре