Сега четете
Димитър Велков: Кой още трябва да ви каже, че болницата във Видин ще затвори до 4-5 години, ако не бъдат предприети мерки?

Димитър Велков: Кой още трябва да ви каже, че болницата във Видин ще затвори до 4-5 години, ако не бъдат предприети мерки?

До 4-5 години ще затворят болници, като тази във Видин, ако сега не се вземат мерки. Това предупреди преди дни председателят на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров.

Ние предупреждаваме за задълбочаването на проблемите в единствената болница във Видин „Св. Петка“ от години и предлагаме решения, но не ни чуват.

☑️Болницата изпитва критична нужда от лекари и медицински сестри и положението се влошава с всеки изминал ден.
Заети са само 8️⃣0️⃣ длъжности за специалисти.
Свободни са 3️⃣2️⃣ щатни места за лекари от различни специалности, като особено остра е нуждата от анестезиолози, реаниматори, спешни медици, невролози, акушер-гинеколог, хематолог и др.
☑️Кадри няма, защото заплатите са ниски и не могат да бъдат достигнати дори възнагражденията в съседна Монтана, а за сравнение със заплащането в големите градове не може и да се мечтае.
✅Решението, което предлагахме и в този, и в предходния Общински съвет, е да бъде създаден Общински фонд „Здраве“, от който ежегодно да се подпомага лечебното заведение и да бъдат повишени критично ниските възнаграждения на медицинския персонал.
👎И в този, и в предходния Общински съвет управляващото дясно мнозинство около ГЕРБ-СДС отказва!
Може би от политически инат – защото именно ние алармираме за проблемите, протестираме и търсим решения. А може би от престъпно безхаберие за живота и здравето на хората във Видин и областта.
👉Сега камбаната я бие председателят на Българския лекарски съюз.
Затова публично се обръщам към общинските съветници:
Чуйте поне него и ни подкрепете❗️
Преди да е станало безвъзвратно късно за болницата❗️

Димитър Велков, председател на групата общински съветници „Справедливост за Видин“

***
Припомняме, че на 23 януари 2023 г. от „Справедливост за Видин“ за пореден път призовахме всички колеги в Общинския съвет от управляващото дясно мнозинство и народните ни представители да не си играят с живота и здравето на хората.
Подробности можете да прочетете тук: https://www.konkurent.bg/news/16745472257996/savetnitsi-ot-vidin-prizovaha-ne-si-igrayte-sas-zdraveto-na-horata

Видео вижте тук: https://youtu.be/3U7DX-Af28I

Вижте и

Кой какви позиции е защитавал през годините и как е гласувал на заседанията на Общинския съвет по този и по други въпроси, можете да прочетете в протоколите, които са публични и които са публикувани тук: https://vidin.bg/wps/portal/vidin-municipality/obshtinski-savet/os-protocols-solutions/os-protocols

#СправедливостЗаВидин

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре