Сега четете
Володимир Зеленски: Еманюел Макрон си губи времето с диалога с Русия

Володимир Зеленски: Еманюел Макрон си губи времето с диалога с Русия

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че френският лидер Еманюел Макрон си губи времето с диалога с Русия, предаде Ройтерс.

Украинският държавен глава каза това в интервю за италианския всекидневник „Кориере дела сера“, помолен да коментира думите на Макрон, че Русия трябва да бъде победена, но не и напълно разгромена, и че конфликтът в Украйна трябва да бъде уреден с преговори.

Двамата президенти разговаряха по телефона в неделя.

„Диалогът е безполезен. Макрон си губи времето. Стигнал съм до извода, че не е по силите ни да променим позицията на Русия“, каза Зеленски пред италианския всекидневник. „Ако те са решили да се изолират, мечтаейки да възстановяват старата съветска империя, ние не можем да направим нищо. Това е тяхна работа дали ще изберат да сътрудничат или не с международната общност на основата на взаимно уважение.“

Зеленски отхвърли схващането, че западните санкции са тласнали руския президент Владимир Путин към изолацията.

„Напротив, тъкмо решението да започне войната маргинализира Путин“, е цитиран да казва украинският президент.

Зеленски добави, че Украйна ще продължи да защитава град Бахмут, за който от месеци се водят ожесточени сражения, докато има смисъл.

„Да, това е особено голям град. Впрочем подобно на много други градове в Донбас той беше разрушен от руснаците. За нас е важно да го отбраняваме, но не на всяка цена и не така, че всички (защитници) в него да загинат“, каза украинският президент.

Вижте и

По думите му руските командири искат след Бахмут да настъпят още пò на запад в Донецка област към Краматорск и Славянск, а след това, ако могат, да достигнат и до град Днепър в Централна Украйна.

„Ще се съпротивляваме и междувременно ще се подготвим за нова контраатака“, каза Зеленски.

Източник БТА

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре