Сега четете
Заради мястото в листите: Дунчев обяви, че в ПП има задкулисие

Заради мястото в листите: Дунчев обяви, че в ПП има задкулисие

Андрей Гюров: За нас е важно не кой и от коя формация заема мястото на водач в листите на ПП-ДБ.

Провокиран от започнатия от самия него спор за това от коя формация да е човекът на водещото място в листата на коалицията между „Продължаваме промяната” и „Демократична България”, бившият депутат Александър Дунчев обяви в неделя пред бТВ, че в ПП имало задкулисие и че някои в партията се опитват да прилагат модела на ГЕРБ – обграждане с послушковци.

В петък горският експерт на ПП написа във фейсбук, че Изпълнителното бюро на партията е взело решение листите в София област да се оглавят от Демократична България, което е „възприето от екипа на ПП в София област като измяна, с която не могат да продължат поради загуба на доверие“. Харата на „Продължаваме промяната“ в областта настояват техен представител – Дунчев или друг, да е начело.

Екипът на ПП в София област не се отказва, ние протестираме срещу налагането на безпринципни решения в областта. Никакъв отговор нямам от Кирил Петков, само опити за шикалкавене, което виждаме всеки ден, очаквам ПП да си ревизира решението, каза Дунчев пред бТВ.

Това не е борба за място, а борба за принципи, добави Дунчев. Искаме водач на листата в София област да е от ПП. Младите хора от ПП ни подкрепят. Част от проблемите са възрастните, по-зрелите в Промяната. В София област са само млади хора и в момента това се саботира и бойкотира, каза Дунчев.

„Промяната“ в София – област е пример как се събират почтени хора. Всички са млади и супер принципни, а не мошеници като в Народното събрание. Показахме как трябва да се промени управлението на България, атакувахме незаконните строежи на Фюат Гювен и Вълка, а после и приватизацията на вековни общински гори в Своге, управлявано скрито от ДПС, а се води на ГЕРБ. Показахме как хората във Вакарел и Копривщица остават без дърва, показахме незаконната сеч от Своге до Самоков и как партии си купуват гласове“, каза Дунчев.

По думите му партийните активисти до него рискуват живота си в тези битки, водени в продължение на 15 г., някои са загубили работата си, други получават заплахи.

Попитан какво ще предприеме, ако условието на организацията в София – област не бъде прието, той каза: Ще продължим промяната, може и да е без „Промяната“, но ще продължим промяната. На Кирил му казах, че съм започнал да губя доверие вчера. Единственият шанс да не си загубят доверието, е да си ревизират решението за София област. Ако не си ревизират решението, ще разкажа за всички усилия, които се правят за промяна на Промяната, добави той.

Какъв шанс имаме да променим България, ако не можем да променим едно смешно решение. В София област от ПП, няма възрастни хора, всички са млади, принципни. София област е областта, където доказваме как да стане промяната в България, там има само млади хора от Промяната, продължи той.

Трябва да се направи компромис, са мотивите на Кирил Петков. Компромисът с БСП доведе, че хората се отдръпнаха от ПП. Трябва да спрем да правим безпринципни компромиси. Трябва да започнем да правим принципни. Искам да си ревизират решението. Предлагаха ми пост в София. Водещо място в друга област ми предлагаха, тестваха ме дали ще клъвна, но аз не съм за постове, а за каузата за промяната в София област. Тези, които налагат тези решения явно имат друга кауза. Имаме в ПП хора, които си гонят други каузи. Имаме задкулисие при нас, защото някои държат на това място в София област, аз не държа. Някои смятат, че трябва да се наложи моделът на ГЕРБ в ПП, за да задържат властта, коментира Дунчев, без да посочи конкретни имена.

По думите му той е работил отлично с хора от „Демократична България“ – Божидар Божанов, Тома Белев, Мартин Димитров.

Вижте и

Андрей Гюров: Окончателното решение предстои

Казаното от Дунчев пред БНР в неделя коментира доскорошният председател на парламентарната група на „Продължаваме промяната“ Андрей Гюров. Той увери, че в партията ценят различното мнение и че процесът се води от прозрачно преговорен екип.

„За нас е важно не кой и от коя формация заема мястото на водач в листите на ПП-ДБ, това са избираеми позиции, които не променят състава на хората, които ще влязат в парламента. За нас е най-важно на преден план да излязат смислени хора със смислени каузи, в които хората да могат да се припознаят и да им вярват. Устойчивите решения се вземат, когато всички мнения се сложат на масата“, каза Гюров и подчерта, че не може да се говори за задкулисни решения.

Той съобщи, че на 22 февруари ще има Национален съвет на ПП, на който ще бъдат одобрявани листите на коалицията ПП-ДБ за изборите на 2-ри април.

Според него това, че в социологическите проучвания ПП-ДБ има преднина от 1% пред ГЕРБ-СДС, означава, че тази разлика е около 10%. По думите му досега резултатите на ПП и ДБ винаги са били подценявани в изследванията на обществените нагласи преди изборите.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
1
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре