Сега четете
Президентът Румен Радев: Левски продължава да сочи пътя към онази република, която остава блян за поколения българи

Президентът Румен Радев: Левски продължава да сочи пътя към онази република, която остава блян за поколения българи

Държавният глава откри мултимедийната дигитална експозиция „Изповедта на Апостола“ в Националната галерия „Квадрат 500“

Обичта към Апостола на свободата е силна и безрезервна, защото народът ни има нужда от неговия морален пример не само в робските времена. Това каза президентът Румен Радев при откриването на мултимедийната дигитална експозиция „Изповедта на Апостола“ в Националната галерия „Квадрат 500“, която съчетава съвременни дигитални технологии, включително холограмен образ на Левски.

Румен Радев напомни, че непримиримият дякон е единственият съдник, пред когото всички българи се чувстваме равни, защото и днес продължава да сочи кривиците ни, да боде съвестта ни и да смущава нашето безразличие. Със своя далновиден поглед в бъдещето Левски продължава да сочи и пътя към онази република, която остава блян за поколенията.

„Днес Левски е това, знаем за него и което ще завещаем на децата си. Затова е особено важно да познаваме не само неговото дело и живот, но и непрекъснато да търсим нови факти за тях, да ги правим достояние на обществото и особено на младите хора“, заяви Румен Радев. По думите на президента с познаването на делото на Апостола на свободата българите ще черпят и сили, и енергия, за да продължат по завещания от него път.

Вижте и

Румен Радев благодари за родолюбивото дело на всички дарители на мултимедийната експозиция, благодарение на която хиляди хора ще станат съпричастни с живота и делото на Васил Левски.

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре