Сега четете
Володимир Зеленски: По-голямата част от Украйна има ток въпреки поредицата руски нападения срещу електропреносната мрежа

Володимир Зеленски: По-голямата част от Украйна има ток въпреки поредицата руски нападения срещу електропреносната мрежа

По-голямата част от Украйна има ток въпреки поредицата руски нападения срещу електропреносната мрежа, заяви украинският президент Володимир Зеленски и похвали работата на аварийните екипи, предаде Ройтерс.

Русия нанася удари по важна инфраструктура в Украйна през последните месеци, което на моменти оставя милиони хора без ток, отопление или водоснабдяване.

„По-голямата част от територията на Украйна има енергия. Повечето от нашите хора имат електричество“, каза Зеленски във видеообръщение.

„Това е поредно потвърждение за нашата издръжливост, силата на Украйна, огромната работа, която е свършена или се върши от много хора“, заяви той.

Едно голямо изключение е пристанищният град Одеса, където спиранията на тока със защитна цел още са в сила, за да помагат за предпазването на енергийните обекти, повредени от предишни атаки.

Зеленски каза, че очаква Мюнхенската конференция по сигурността да осигури още военна помощ за Украйна в битката й срещу руското нашествие, посочва ДПА.

Вижте и

„Има важни изявления от световните лидери в подкрепа на нашата държава и сигнали за по-силни оръжия за нашата отбрана“, заяви той. По думите му това в особена степен се отнася за ракети с голям обсег.

Според него изявленията на лидерите на конференцията ясно са показали, че войната на Русия срещу Украйна може да завърши само със загуба за агресора.

Той също така каза, че са постигнати конкретни споразумения с партньорите за търсене на отговорност от Русия за инвазията.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре