Сега четете
„Тесла“ изтегля близо 363 000 автомобила поради дефекти в софтуера за „пълно самоуправление“

„Тесла“ изтегля близо 363 000 автомобила поради дефекти в софтуера за „пълно самоуправление“

Американският производител на електромобили „Тесла“ (Tesla) изтегля от движение близо 363 000 автомобила, снабдени със софтуер за „пълно самоуправление“ (Full Self Driving), по искане на Националното управление за безопасност по пътищата на САЩ (NHTSA).

Електромобилите, които са снабдени с експерименталния софтуер ще бъдат изтеглени поради необходимостта от отстраняване на дефекти в инсталираните програми. Мярката се отнася до 362 758 превозни средства Модел Ес (Model S) от 2016-2023 г., Модел Екс (Model X) и Модел 3 Ес (Model 3) от 2013-2017 г. и Модел Уай (Model Y) от 2020-2023 г.

„Тесла“ възнамерява да отстрани софтуерни проблеми, поради които автомобилите, снабдени с модул за „пълно самоуправление“ преминават на жълт сигнал на светофарите, вместо на зелен, не спазват ограниченията за максимално разрешената скорост и се движат напред по пътните ленти, които са предназначени само за превозните средства, които ще завиват наляво или надясно.

Вижте и

Компанията, чийто мажоритарен собственик е предприемачът Илон Мъск, от години е обект на критики, че превозните й средства, снабдени със софтуер за „пълно самоуправление“, може да представляват риск за обществената безопасност.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре