Сега четете
Схемата, ощетила хора и фирми с 2 млн. лв.: Плащали до 220 лв. месечно за фиктивна реклама в интернет

Схемата, ощетила хора и фирми с 2 млн. лв.: Плащали до 220 лв. месечно за фиктивна реклама в интернет

ГДБОП и полицията в Пловдив разбиха мащабна схема за измами, ощетила бизнесмени със сума между 1,5 млн. лв. и 2 млн. лв., като има извършени арести.

От Прокуратурата съобщиха на брифинг за общо три случая. Първата е от средата на декември. Става дума за измами, с които на граждани, бизнесмени, компании, на които е предлагано реклами в интернет. До момента са установени трима души – двама са управители, а третият директор е на дружество, което от 2016 г. се занимава с реклама в интернет. Пострадалите са плащали между 180 и 220 лева, за да бъдат рекламирани. Повдигнати са им обвинения за причинени щети на пострадалите, всичките са от Пловдивска област.
Установено е, че извършителите са се представяли за упълномощени хора от най-голямата интернет търсачка. Те събирали големи суми от бизнесмени в цялата страна, като им обещавали по-добро представяне и реклама в интернет.

Единият пострадал е земеделски производител, който отглежда животни. Разследващите се чудят как са го убедили да си плати реклама да се позиционира по-добре в търсачката.

Задържаните са наемали служители, които да набират хора и фирми, които да предлагат реклама в най-голямата търсачка, обявиха разследващите.

По престъпната група е работено близо година, а схемата станала ясна, след като ощетените разбрали, че са излъгани и са започнали да си искат парите обратно.

Вижте и

Изяснява се точният брой на ощетените лица. Министърът изрази надежда, че производството ще протече по начин, по който ще се стигне до осъдителни присъди. Демерджиев каза също, че възнамерява да награди хората, работили по случая, защото това е добър пример за последователна работа в дълъг  период от време, водеща до въпросните резултати.

Един от поводите за посещението на министъра в Кърджали бяха изборите. В тази връзка на въпрос за образуваните досъдебни производства за купуване на гласове на предходните избори в региона, министърът в служебното правителство отчете, че шест от тях предадени на прокуратурата, а по две  продължава да се работи.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре