Сега четете
Операторите на електропреносната и на електоразпределителните мрежи да създават специализирани карти и регистри, предвижда проектонаредба

Операторите на електропреносната и на електоразпределителните мрежи да създават специализирани карти и регистри, предвижда проектонаредба

Министерството на енергетиката и Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) предлагат за обществено обсъждане проект на Наредба за съдържанието, условията и реда за създаване и поддържане на специализираните карти и регистри на енергийните обекти и съоръжения, собственост на операторите на електропреносната и на електроразпределителните мрежи, съобщиха от МРРБ.

С проекта на наредбата се определят съдържанието, условията и редът за създаване, поддържане и съхранение на тези карти и регистри.

Проектът предвижда специализираните карти и регистри да се създават и поддържат от операторите на електропреносната и на електоразпределителните мрежи. Тези дружества може да възлагат и на правоспособни лица по чл. 16 от Закона за кадастъра и имотния регистър набирането и поддържането в актуално състояние на специализирани данни за енергийните обекти и съоръжения.

Вижте и

Операторите на електропреносната и на електроразпределителните мрежи ще предоставят публичен достъп до специализираните карти, регистри и информационните системи за извършване на справки и проверки, както и за получаване на специализирани данни, които набират. В проекта на наредбата е предвидено достъпът до данните да се осъществява по електронен път.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре