Сега четете
Земетресение с магнитуд 4,3 по Рихтер в Румъния

Земетресение с магнитуд 4,3 по Рихтер в Румъния

Земетресение с магнитуд 4,3 по скалата на Рихтер е регистрирано днес в Румъния в окръг Горж, където по-рано тази седмица станаха две умерено силни земетресения, съобщават румънски медии.

Областната управа на Горж бе евакуирана заради земетресението, регистрирано в 11:11 ч. местно (и българско) време. Епицентърът на труса е бил на дълбочина от 8,7 км.

Земетресението е усетено в град Търгу Жиу, но в местния Инспекторат за извънредни ситуации не са постъпили сигнали за последици от труса.

В окръг Горж в областта Олтения (Югозападна Румъния) тази седмица бяха регистрирани серия от трусове, като най-силният бе във вторник, 14 февруари, с магнитуд 5,7.  Това земетресение бе усетено в столицата Букурещ, както и в редица градове в България, Сърбия и Унгария. Трусът на 14 февруари е най-силният, регистриран в Румъния през последните пет години. Ден по-рано в същата зона бе регистрирано земетресение с магнитуд 5,2.

Директорът на Националния институт по геофизика Константин Йонеску съобщи снощи пред телевизия Диджи 24, че в резултат на земетресенията от началото на седмицата в окръг Горж са регистрирани около 325 вторични труса.

Вижте и

Вторичните трусове може да продължат месец, дори два, каза директорът на Националния институт по геофизика. Той съобщи, че до снощи са регистрирани 320-325 вторични труса.

„Това е нормална активност след толкова силно земетресение“, каза Константин Йонеску.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре