Сега четете
Деян Дечев, БСП: Ще работим за таван на цените на стоките от първа необходимост

Деян Дечев, БСП: Ще работим за таван на цените на стоките от първа необходимост

Мерките на служебното правителство за борба с високите цени няма да дадат резултат

„Социалната политика няма да се прави от големите вериги, ще се прави от партиите, най – вече от БСП. След като таванът на цените може да се изпълнява във Франция, Гърция, Унгария и Испания, защо да не може и в България? Още повече, че ние сме вече в тази фаза на инфлация, след която следва хиперинфлацията. Всеки един от нас го вижда, когато влезе в магазина. Държавата трябва да се намеси, ако оставим нещата на съвестта на търговците потърпевш ще бъде крайният потребител.” Това заяви Деян Дечев, член на Националния съвет на БСП, в ефира на NovaNews. И допълни, че мерките на служебното правителство за борба с високите цени няма да дадат резултат.

В предаването „Твоят ден” той посочи, че ситуацията в страната е фрагментирана, но с политиките, които БСП прави, ще заеме водещо място. „В изминалия парламент се видя, че много хора говорят, но само БСП отстояваше политиките, които беше заявила и ги реализира. Ние сме показали, че сме партия, която работи и изпълнява своите ангажименти“, заяви Дечев.

Той обясни, че социалистите вече са в предизборна готовност с най-важната задача – да променят социалната политика. „Ние успяхме да прокараме в предходния парламент част от важните неща, които оказват вече влияние, като увеличаването на минималната работна заплата. В момента се разработва и нашата предизборна платформа. Една от темите в нея ще бъде пълзящата инфлация и високите цени на стоките от първа необходимост“, обясни той.

Вижте и

По отношение на честността на изборите социалистът заяви, че очаква органите на МВР да си свършат работата и да предотвратят злоупотреби. „Особено на фона на това, което малко тихомълком мина през публичното пространство – подадената оставака от зам.-министъра на електронното управление със съмнение за непрозрачност и едва ли не е подменен борда на директорите на „Информационно обслужване”. А именно те отговарят за честността на изборите. Това е нещо тревожно”, заяви той.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре