Сега четете
България замесена в измами с ДДС за 40 млн. евро

България замесена в измами с ДДС за 40 млн. евро

Европейската прокуратура залови авоари и задържа шестима души след разкриване на сложна мрежа от установени фирми в България, Нидерландия, Полша и Словакия, които са продавали електроника и компютърно оборудване на фиктивни компании в Италия.

Фирмите са били управлявани от подставени лица, за да се избегне плащането на ДДС. Загубите от схемата се изчисляват на 40 млн. евро, съобщи БНР.

Според събраните доказателства стоките са продавани на цени далеч под реалните на фирми в Италия, като така са нараствали незаконните печалби. Фирмите подавали декларации, че са платили данъци върху продажбите, които след това са им били възстановени от държавата. Така участниците в схемата можели да си позволят да препродадат стоката на реални италиански фирми на конкурентни цени, от което реализирали огромни печалби, увеличавани от препродажби в други европейски държави. Така пък си спестявали дължими данъци, тъй като в ЕС трансграничните транзакции са освободени от ДДС.

Схемата е довела до огромни данъчни кредити, а впоследствие до огромни криминални печалби, става ясно от разследването.

Вижте и

Събраните доказателства са довели до арест на шестима души и 60 обиска в страни от ЕС. В края на януари делегираните прокурори в Милано са издали разрешение за конфискуване на имоти, луксозни коли, бижута и пари в брой, а също за замразяване на банкови сметки на обща стойност 40 млн. евро.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре