Сега четете
Александър Пулев: Планът за възстановяване и устойчивост работи ефективно

Александър Пулев: Планът за възстановяване и устойчивост работи ефективно

Планът за възстановяване и устойчивост е работещ инструмент, той работи ефективно, заяви Александър Пулев, служебен министър на иновациите и растежа, в предаването „Денят започва“ по БНТ.

Това, което ние заварихме като служебен кабинет на втори август, беше една отворена процедура по плана. За жалост няколко седмици след отварянето имаше само четири внесени инвестиционни предложения, обясни Александър Пулев.

Той отбеляза, че неговият екип е предприел безпрецедентна информационна кампания. „Буквално обиколихме цялата държава –  28 области, за няколко месеца с една-единствена цел –  да споделим с хората всичките тези възможности, които ще се отворят по линия на плана. Приключихме годината с две процедури по плана и входиран интерес от над 10 200 средни предприятия“, каза служебният министър.

Вижте и

Александър Пулев припомни, че първата отворена процедура е „Технологична модернизация“. Там очаквахме около 1000 проектни предложения, а приключихме с 2600 кандидатури. Успяхме в много спешен порядък до края на миналата година да обявим и първите фирми, които ще получат безвъзмездна помощ по линия на плана. Първите 953 компании вече са факт“, посочи той. В момента се сключват договори с тези фирми и се очаква още в края на март първите средства по плана да стигнат и до хората.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
1
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре