Сега четете
Учителските синдикати гневни заради обидна реплика на Асен Василев

Учителските синдикати гневни заради обидна реплика на Асен Василев

Сериозно възмущение от думите на съпредседателя на „Продължаваме промяната“ Асен Василев изрази в своя позиция днес синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“. Оттам заявиха, че са безкрайно възмутени и шокирани от грозните думи по адрес на българските учители на Василев.

Вчера в интервю за Би Ти Ви той заяви следното: „Когато оставиш учителите да ходят с чорапогащници с дупки, както имахме 10 г. такъв период, нормално е да нямаме нормални учители в училищата и сега тепърва да  трябва да навлизат нови кадри“.

„Хората в една държава, които не уважават своите учители, обричат държавата на упадък и разпад! Политик, г-н Асен Василев, означава човек, който гради политики и според Платон – „Умение да се грижиш за всички граждани и по възможност да ги направиш от по-лоши по-добри“. Българските учители, г-н Асен Василев, нито за миг не усетиха грижа и партньорство по време на Вашето управление! Вие ги сочехте, че работят най-малко в Европа, Вие им казахте, че работят некачествено, Вие ги нарочихте, че се занимават с политика и им го забранихте със закон, като ги убеждавахте, че политика и политик е нещо порочно и не е за учители. Защо г-н Асен Василев, не бяхте прочели поне Макиавели, който казва, че политиката е знание за правилно и мъдро управление?“, изригнаха от синдиката.

Оттам обръщат внимание и на учителските заплати, чиито последните две увеличение миналата година не са станали по предложение на ПП. „Първото беше заложено в закона, а второто беше по предложение на друга партия“, казват оттам, припомняйки, че „правителството, управлявало преди Вас, увеличи двойно учителските заплати, като това увеличение се обезличи поради инфлацията по вина и на Вашето управление!“.

Вижте и

„Затова, г-н Асен Василев, нямате експертизата да говорите за българското образование, за българските учители и още по-малко за тяхната „нормалност“ и външен вид! Синдикат „Образование“, г-н Асен Василев, настоява незабавно да си подадете оставката като лидер на партия, като преди това се извините на българските учители!“, заявяват от синдиката. Те уточняват, че учителите са в стачна готовност и са готови за протести в очакване на бюджет 2023.

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре