Сега четете
Изгоненият от ПГ на БСП Явор Божанков ще е водач на листа на ПП-ДБ

Изгоненият от ПГ на БСП Явор Божанков ще е водач на листа на ПП-ДБ

Явор Божанков, който бе изключен от парламентарната група на БСП, заради пламенното си слово за даването на военна помощ на Украйна, ще е водач на листа в новосформираната коалиция ПП-ДБ („Продължаваме промяната“ – Демократична България“). Божанков потвърди пред „Сега“, че ще е водач на листата в Габрово. Възможно е да влезе и в някоя от трите софийски листи, но там няма да е начело.

33-годишният Божанков пет пъти бе избиран за народен представител от гражданската квота в листите на БСП. На 9 декември той бе светкавично отстранен от парламентарната група на левицата, след като се противопостави на становището на партията и от парламентарната трибуна заяви: „Делението на цивилизован и нецивилозаван свят е истинско. Лицемерно е България да иска да е част от програми за солидарност и даване на пари, но да не е част от помощта за един народ, които страда, седи на тъмно и студено и е подложен на системна агресия“.

По-късно Божанков, който не е член на БСП, заяви, че ако може да се върне времето назад пет пъти, пет пъти ще гласува за военна помощ за Украйна. Той добави, че разводът с партията е окончателен, но нарече Божанков нарече спекулации информациите, че отива в друга парламентарна група, а пък предположението, че ще бъде кандидат на ПП за кмет на Горна Оряховица окачестви като „несериозно“. Днес вече е водач на листа на ПП-ДБ за изборите на 2 април от гражданската квота на новата коалиция.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре