Сега четете
Заради санкциите бившата жена на Путин продава спешно испанските си имоти

Заради санкциите бившата жена на Путин продава спешно испанските си имоти

Бившата съпруга на Владимир Путин – Людмила, и новият ѝ съпруг Артур Очеретни продават спешно скъпите си имоти в Испания заради опасения от санкции на ЕС, съобщи испанският ежедневник „Ел мундо“.

Семейство Очеретни продава два апартамента в луксозния жилищен комплекс Lomas del Rey, разположен в курортния град Марбея в Южна Испания. Цената на двата имота е 2,2 млн. евро.

Според изданието причината за продажбата е опасения от попадане под санкциите на Европейския съюз. Бившата съпруга на Путин вече е включена в санкционния списък на Великобритания, но предстои ЕС да излезе с десети пакет санкции срещу Русия заради започнатата от нея война в Украйна.

Людмила се разведе с Владимир Путин през 2013 г., но има подозрения, че руският президент продължава да я финансира. Имотите в Испания бяха закупени от Очеретни през 2011 и 2014 г., малко преди да се ожени за Людмила и са регистрирани на негово име. Това са два апартамента с площ от 229 и 405 кв.м. За да плати покупката, Очеретни получи ипотечен кредит от една от испанските банки.

Вижте и

Покупката на испански недвижим имот на стойност над 500 000 евро дава право на чужденци да получат разрешение за пребиваване в Испания, първоначално временно – за една година, а след това постоянно.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре