Сега четете
Стари партии в нови коалиции се регистрираха за изборите на 2 април

Стари партии в нови коалиции се регистрираха за изборите на 2 април

Срокът за регистрация на партиите и коалициите в ЦИК за участие в предстоящите на 2 април избори изтече днес в 17:00 ч.  Очаква се през следващите дни ЦИК да съобщи окончателният брой на регистрираните. Засега е известно, че документи са подали 18 партии и 8 коалиции, пише в. “Дневник“ по информация на представител в Централната избирателна комисия. До 25 февруари регистрирана вече партия или коалиция може да заяви в ЦИК промени в състава или името си, изключване на партия или включване на нова.

Последни подадоха документи от ГЕРБ-СДС. Зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев повтори амбицията на герберите да станат първа политическа сила.

“Продължаваме промяната“ и “Демократична България“ се регистрираха в ЦИК като новосформирана коалиция. Според съпредседателя на ПП Кирил Петков девизът “Съединението прави силата“ трябва да стане извън парламента, “за да имаме силна група на реформаторски сили, така че най-накрая надеждата на всички българи да бъде реална“.

Новосформираната коалиция между бившите кадри на ИТН Ива Митева, Любомир Каримански и още 4 партии също подаде заявление в ЦИК за участие в изборите. В коалицията влизат “Партията на зелените“, Социалдемократическата партия, партия “Сбор“ и Движението на непартийните кандидати.

Вижте и

Мая Манолова и Татяна Дончева също се появиха в общ политически проект. Техните партии „Изправи се България“ и „Движение 21″ се коалираха заедно с АБВ на Румен Петков и бивши социалисти като Костадин Паскалев и Валери Жеблянов. Те се регистрираха като “Левицата!“, а Валери Жаблянов отбеляза, че коалицията цели да даде парламентарно представителство на ляво ориентираните избиратели.

Станимир Илчев, съпредседателят на НДСВ заяви, че партията се връща на политичекста сцена заради заформилата се криза. “Регистрирахме се с 4 500 подписа, готвим се усилено за избори, намеренията ни са сериозни“, заяви Илчев. И допълни, че партията има подкрепата на Симеон Сакскобурготски, основателят на НДСВ.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре