Сега четете
Започна ударна кампания как да се разпознават гръбначните изкривявания при децата в училищата

Започна ударна кампания как да се разпознават гръбначните изкривявания при децата в училищата

Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев заедно с общинския съветник Диян Стаматов и Петър Петров от Сдружение на Шрот терапевтите в България поставиха началото на кампанията за ранна диагностика на сколиоза при подрастващите, съобщиха от пресцентъра на общината.

В следващите три месеца 400 учители по физическо от 200 училища в София ще бъдат запознати как да разпознават гръбначните изкривявания при децата. В обучението ще участват лекари от столичните лечебни заведения и терапевти. Целта на програмата е възпитателите да могат бързо да сигнализират на родителите, за да предприемат мерки по корекция на тези изкривявания.

Председателят на градския парламент Георги Георгиев коментира, че проблемът е изключително сериозен:

„Нашата задача е да улесним родителите, за да могат да вземат навременни мерки за здравето на своите деца. Искам да благодаря на българските учители, които ще участват в кампанията за превенция на гръбначни увреждания при учениците. Децата са нашето бъдеще и съответно най-важните, за които трябва да се грижим в настоящето“.

Вижте и

Петър Петров от Сдружението коментира, че още от началния курс на обучение трябва да се обръща внимание на гръбначните изкривявания и неправилната стойка при учениците, които за съжаление след ковид пандемията значително са се увеличили.

„Най-важно е да се вземат адекватни мерки навреме и да има повече терапевти, които да се занимават с овладяване на проблема“, допълни Петров.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре