Сега четете
ДесиСлава и Елена са големите победители в благотворителния мини сезон сезон „Като две капки вода за всяко дете“

ДесиСлава и Елена са големите победители в благотворителния мини сезон сезон „Като две капки вода за всяко дете“

Всяка вечер от специалното издание, което продължи три дни е посветена на различна кауза в подкрепа на децата. Във вторник вечер в 20:00 ч. по NOVA се състоя финалът на благотворителния мини сезон, посветен на каузата, насочена към най-малките деца до 3 години– „Най-добър старт за всяко дете“.

След незабравимите първи две вечери на „Като две капки вода за всяко дете“, над 60 000 еднократни и месечни дарители подкрепиха каузите на УНИЦЕФ – “Зона ЗаКрила” и “Глас за всяко дете“. Дуетните изпълнения на осемте звездни участници с талантливи деца в първата вечер развълнуваха близо 900 000 зрители, а победители станаха Тити Папазов и 8-годишният Васил Кънев с емоционалната имитация на Емил Димитров и песента „Ако си дал“.

Каузата във втората вечер „Глас за всяко дете“ има за цел да помогне на невербалните деца в България да се изразяват, да общуват и да учат. Със събраните средства УНИЦЕФ ще подкрепи директно още 500 деца в България, включително като им осигури и лични средства за комуникация, ще бъдат обучени още 1 500 учители, специалисти и родители от цялата страна да използват средствата за допълнителна алтернативна комуникация като безплатното приложение C-board.

Целта на каузата, която зрителите ще имат възможността да подкрепят в последната финална вечер на любимото шоу за имитации тази вечер – „Най-добър старт за всяко дете“ е бъде обърнато внимание както на физическото здраве, така и на социално-емоционалното и познавателното развитие на малкото дете, защото колкото по-рано бъдат открити затрудненията в развитието на детето, толкова по-голям шанс има то да ги преодолее. Затова УНИЦЕФ България ще работи заедно с правителството за изграждане на национална система за ранна интервенция. Със средствата от кампанията УНИЦЕФ ще подкрепи 1500 семейства в страната и ще обучи 150 професионалисти.

Вечерта откриха Маргарита Хранова и група „Бон-Бон“ с една хитовото парче „Далечна песен“. „Вярвам, че тази вечер ще дарим много любов, защото големият финал на „Като две капки вода за всяко дете“ започва!“, апелира обичната българска изпълнителка.

Първият дует, който излезе на сцената, бе този на Вики и Алина. Те изпълниха песента на Риана We Found Love. „Основното послание е, че любовта може наистина да бъде открита навсякъде, както пее Риана“, сподели Вики Терзийска.

Вижте и

Специалното издание „Като две капки вода за всяко дете“ се реализира съвместно с УНИЦЕФ България и има за цел да подкрепи три каузи, свързани с децата в страната. С всеки глас зрителите даряват надежда на хиляди деца и техните семейства, както в България, така и в Турция и Сирия.

Всеки българин, който желае да помогне на нуждаещите се, може да помогне със смс с цифра 5 и буквата на дуета на 1021 с текст UNICEF или на dari.unicef.bg

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре