Сега четете
Григор Димитров прекъсна черната серия срещу тенисисти от Топ 10

Григор Димитров прекъсна черната серия срещу тенисисти от Топ 10

Григор Димитров победи световния №10 Хуберт Хуркач и се класира за 1/4-финалите на тенис турнира от категория „АТР 500“ в Ротердам (Нидерландия). В мач от II кръг в зала „Ахой Арена“ първата ни ракета (№28 в ранглистата) надделя над поляка със 7:6 (4), 7:6 (5) след 1:49 ч. игра.

За 31-годишния хасковлия това е първи успех над играч от Топ 10 след серия от четири поредни загуби. За последно Григор беше печелил мач срещу някого от челната десетка в края на октомври – срещу тогавашния №8 Андрей Рубльов на 1/8-финалите във Виена.

След това Димитров загуби последователно от Даниил Медведев (№4 в онзи момент) на 1/2-финалите в същия турнир; от Карлос Алкарас (№1) на 1/8-финал от „Мастърс“ в Париж през ноември; от Стефанос Циципас (№4) в груповата фаза на „Юнайтед къп“ в навечерието на Нова година; и от Новак Джокович (№5) в III кръг на Australian Open през януари.

Вижте и

Общо в кариерата си най-добрият български тенисист има вече 30 победи в 106 изиграни двубоя срещу състезатели от актуалния Топ 10. Има и един служебно спечелен мач заради контузия и оттегляне на опонента му – тогавашния №6 Милош Раонич на 1/2-финалите в Пекин през 2016 г.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре