Сега четете
Няма данни за пострадали хора и причинени материални щети от земетресението, усетено на българска територия, съобщиха от МВР

Няма данни за пострадали хора и причинени материални щети от земетресението, усетено на българска територия, съобщиха от МВР

Няма данни за пострадали хора и причинени материални щети от земетресението, усетено на българска територия, съобщиха от МВР.

По данни на Националния сеизмологичен център към Националния институт по геофизика, геодезия и география (НИГГГ) – БАН, в 15:16 часа на територията на Румъния е регистрирано земетресение с магнитуд около 5,8 по Рихтер. Епицентърът му е бил в района на град Търгу Жиу, на около 270 км от София.

Събитието днес е с епицентър, близо до земетресението от вчера, което беше слабо усетено в северозападната част на страната.

Къде и как е усетено земетресението в страната, провериха и кореспондентите на БТА.

Земетресението е усетено в Монтана и региона, но в пожарната и полицията не са постъпили данни за щети, съобщи за БТА областният управител на Монтана Валери Димитров. Той уточни, че спасители от Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ са излезли на обход, за да проверят места, на които би могло да има някакви проблеми.

В Русе земетресението е усетено от живеещи по високите етажи на сградите, казаха за БТА русенци. Леко е усетено по високите етажи земетресението и във Велико Търново. В Силистра земетресението е усетено леко, най-вече по високите етажи, засега няма подадени сигнали. В Ловеч трусът също е усетен на високите етажи от сградите, но сигнали не са постъпвали. Слабо е усетен трусът в Плевен и Враца.

В Търговище и в Попово земетресението е усетено много слабо като няма подавани сигнали до институциите. Граждани споделят в социалните мрежи, че трусът е усетен от живеещи на по-високите етажи на сградите. В Разград земетресението не е усетено, каза за БТА директорът на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РД ПБЗН).

Вижте и

В Габрово не е усетено, няма данни за земетресение, информираха за БТА от местната дирекция „Пожарна безопасност и  защита на населението“. В област Стара Загора, не е усетено в нито една от общините, каза за БТА старши инспектор Михаил Михов, началник на група „Оперативен център“ към местната РД ПБЗН.

Слабо е усетен трусът в Пловдив и Перник. В Пазарджик земетресението не е усетено. Трусът не е усетен и в Добрич, Варна, Кърджали и Самоков. Земетресението е записано, но не и усетено от населението, тъй като магнитудът му е много нисък, каза за БТА Георги Вълчев от сеизмологичната станция в Димитровград.

Източник БТА

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
1
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре