Сега четете
Поне трима полицаи са отстранени заради жесток побой на младеж

Поне трима полицаи са отстранени заради жесток побой на младеж

Най-малко трима полицаи ще бъдат отстранени от работа до приключване на производството след случая с пребит 19-годишен младеж пред дискотека в Плевен. Това съобщи директорът на Областната дирекция на МВР в Плевен старши комисар Веселин Вътов, цитиран от БТА.

В неделя вечерта бащата на пострадалия младеж Емил – Костадин Недялков, съобщи във Фейсбук за побоя. „Бил е труп на плочките – обезобразен“, обясни Недялков и посочи, че нападателите са полицаи. „Излизайки от дискотеката те го удрят и още с първия удар изпада в безсъзнание. И от там се започва бой , бой , бой… Както се бие куче. НЕ! НЕ като куче, защото то има правото да вие и скимти от болка, а като парцалена кукла, която е безжизнена и си правят каквото искат с нея. Той не е имал правото дори да изреве, защото през цялото време на боя е бил в безсъзнание. Спират да го бият чак когато си гълта езика и започва да умира“, пише бащата и пояснява, че само намесата на охранителите на заведението е спасила момчето, защото са успели да му извадят езика, но младежът е бил така обезобразен, че приятелите му го познали на стълбите само по маратонките.

По думите на Вътов тече разследване по случая, правят се разпити и се преглеждат записи от камери. „Установени са полицейските служители, намесени в конфликта. Това, което е известно до момента, е че сбиването е възникнало между две групи младежи. В конфликта се намесват и петима полицаи, минавали в близост, които са се опитали да разтърват биещите се. Униформените служители не са били на работа“, каза директорът на ОДМВР.

Комисар Вътов подчерта, че е възможно да има още отстранени от работа служители, тъй като към момента има изготвени пет докладни. „Гарантирам, че случаят няма да бъде прикрит. МВР ще разследва в пълен обем и детайли въпросния инцидент. Служителите на МВР, както всички български граждани, са равни пред закона и нищо няма да остане скрито или прикрито“, допълни той.

С негова заповед по случая е образувана дисциплинарна проверка, която трябва да приключи в четиримесечен срок. Директорът на ОДМВР обаче обясни, че срокът ще бъде скъсен.

По-рано от Районната прокуратура в Плевен съобщиха, че са се самосезирали по случая. Установени са част от участвалите в конфликта лица, както и служителите на ОДМВР в Плевен. Образувано е досъдебно производство за нанесена телесна повреда по хулигански подбуди.

Вижте и

По делото предстои изследване на запис от камери, разпити на свидетели и установяване на други очевидци. Ще бъдат потърсени и италиански граждани, с които 19-годишният младеж вероятно първоначално е бил в конфликт. Ще бъдат изискани и приобщени медицински документи за всички пострадали в сбиването.

Служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев също коментира случая. В Благоевград той заяви, че е разпоредил възможно най-бързо да завърши проверката.

„Аз ще следя движението на тази проверка, ако има нужда да се намеся, ще се намеся“, каза той. Демерджиев добави, ме очаква бърз и категоричен резултат: „Ако има служители, които са допуснали нарушение или нещо повече, незабавно очаквам да бъдат санкционирани“.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
1
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре