Сега четете
Броят на жертвите на земетресението в Турция и Сирия надхвърли 35 000 души

Броят на жертвите на земетресението в Турция и Сирия надхвърли 35 000 души

Броят на жертвите на земетресението в Турция и Сирия надхвърли 35 000 души, предаде АФП. Спасителите започнаха да прекратяват издирването на оцелели, а усилията за оказване на помощ се насочиха към стотици хиляди хора, останали без дом.

Осем дни след труса с магнитуд 7,8 турските медии съобщават, че все още малцина са спасявани от развалините, докато багери копаят в разрушените градове.

Потвърденият брой на загиналите нарасна до 35 224 души. Официални лица и медици съобщиха, че 31 643 души са загинали в Турция и 3581 в Сирия след земетресението от 6 февруари, което е петото най-смъртоносно от началото на 21 век.

Организацията на обединените нации осъди неуспеха да се изпрати крайно необходимата помощ в разкъсваните от войната райони на Сирия и предупреди, че броят на жертвите ще нарасне още повече.

„Изпратете всичко, което можете, защото тук има милиони хора и всички те трябва да бъдат нахранени“, призова турският министър на вътрешните работи Сюлейман Сойлу.

Вижте и

В Кахраманмарас, близо до епицентъра, са разположени 30 000 палатки, 48 000 души са подслонени в училища, а други 11 500 – в спортни зали, каза той.

Въпреки че стотици спасителни екипи все още работят, усилията са приключили в седем части на провинцията, добави той.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре