Сега четете
50-ият конгрес на левицата решава каква ще бъде коалиционната политика

50-ият конгрес на левицата решава каква ще бъде коалиционната политика

Най-висшият ръководен форум на БСП се събира на заседание в столицата. 50-ият конгрес на левицата решава каква ще бъде коалиционната политика.

950 делегати ще заседават в НДК. Очаква се политически доклад на лидера на БСП Корнелия Нинова, ще бъдат приети основни насоки за разработване на нова програма на БСП и концепция за промени в устава на партията. Ще се обсъжда и подготовката за участие на БСП в местните избори.

Часове преди заседанието на конгреса коалиция „БСП за България“ се регистрира в ЦИК за предстоящите избори на 2 април, като внесе 7000 подписа. Амбицията е БСП да участва в следващото управление, бе констатацията на Корнелия Нинова.

„Да участваме в следващо управление, за да бъдем също гарант в тежката криза за лява политика и политика, която поставя човек ав центъра.“

Лидерският въпрос обаче не е тема на заседанието на конгреса. Кирил Добрев от вътрешната опозиция обвини Нинова, че готви манипулации „и тоталното ликвидиране на всички различно мислещи в БСП“.

„Знаете ли кое обаче е най-големият проблем – че така както се управлява партията, тази госпожа си мисли, че така може да управлява и държавата. И затова на следващите избори резултатът ѝ ще бъде такъв, какъвто никога не го е очаквала“, добави той.

„Прекият избор за председател беше загубен от Кирил Добрев и той не може да го преживее“, отвърна Нинова.

Бившият председател на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Сергей Станишев също обвини сегашния лидер на БСП.

Вижте и

„Винаги сме се борили за първото място на избори, сега се борим да не бъдем на пето, а на четвърто“.

„Сергей преди да дава оценки, трябва да ни отговаря на много въпроси – защо въведе плоския данък и превърна БСП по този начин в дясна партия. Защо се прегърна с Местан на Орлов мост? Защо предложи Делян Пеевски за шеф на ДАНС? Защо като ръководител на ПЕС допусна най-грандиозния корупционен скандал в Европарламента?“, отговори Нинова задочно.

Членовете на идейната платформа „Социализъм XXI век“ ще предложат като извънредна точка на заседанието на 50-ия конгрес на БСП прекратяване на мандата на председателя на БСП Корнелия Нинова. Това заяви за „Хоризонт“ Юрий Асланов от формацията.

„Мисля, че не е време да се говори за оставка, каквато тя очевидно няма да подаде, а за прекратяване на мандата на председателя на партията, като първа стъпка за прекратяване на срива на доверие в партията.“
Източник БНР

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре