Сега четете
Таско Ерменков: Трябват наказания за антипартийно, хулиганско, невъзпитано поведение

Таско Ерменков: Трябват наказания за антипартийно, хулиганско, невъзпитано поведение

Таско Ерменков призова за наказания за „антипартийно, хулиганско, невъзпитано поведение“ на делегати на конгреса на БСП. По-рано днес социалисти скандираха „Оставка“, докато председателят на БСП Корнелия Нинова изнасяше доклада си на заседанието на 50-ия Конгрес на партията.

Таско Ерменков отбеляза, че са на този конгрес не само да решават бъдещето на БСП – програмно и организационно, да поставят начало на модернизирането на партията и на нейната програма, но и да дадат пример за това по какъв начин БСП смята да управлява държавата, ако ѝ бъде даден такъв шанс.

Ако ние продължим с това поведение на 20-ина наши, хайде с компромис ще го кажа другари, които не знаят какво е възпитание, които не знаят какво е това партийно поведение и партийна дисциплина, мисля, че няма да стигнем далеч и съм горд от това, че над две трети от състава на Конгреса не се подведе по тези провокации, коментира Ерменков.

Като член на Изпълнително бюро да помоля председателя на партията да свика Изпълнително бюро с последващ Национален съвет, на който да се разгледа поведението на тези 20-ина колеги, които опозориха партията пред целия български народ и да се наложат съответните уставни мерки за едно бих казал антипартийно, хулиганско, невъзпитано поведение, поиска той. Ерменков каза, че вчера е бил единственият, който е помолил да не се предприемат такива мерки. Видимо съм ги надценил, те нямат морал, коментира той.

Борислав Гуцанов коментира, че след днешната проява смята, че трябва възможно най-бързо да приемат Етичен кодекс на партията и предложи в него да бъдат заложени заветите на Левски за народната работа.

Вижте и

Кирил Добрев и Калоян Паргов не бяха допуснати като делегати на конгреса, след произнасяне на Мандатната комисия по двата казуса и одобряване на доклада ѝ от Конгреса. Мандатната комисия не признава възстановяването на Кирил Добрев като делегат на конгреса, поради неизяснен въпрос за членството му в партията, съобщи Атанаска Тенева, председател на комисията. По отношение на Калоян Паргов Комисията реши, че не е изтекла една година от наложеното му наказание, поради което не е делегат на конгреса, добави тя. Тенева посочи, че от 976 делегати на Конгреса, присъстват 800, 175 ги няма, а Михаил Миков е напуснал партията.

На заседанието Стефан Бурджев представи идея на плевенски социалисти за референдум „за“ или „против“ „джендър“ идеологията в училищата. Той отбеляза, че са изключително притеснени от зачестилите опити за проникване на тази идеология в училищата и категорично се противопоставят на това. Категорично се обявяваме против домашното насилие и всякакви форми на насилие, но не можем да приемем, че съществува друг пол освен мъж и жена, посочи Бурджев. В името на нашите деца и защитата на християнските ценности и семейството предлагаме Конгресът да вземе решение за иницииране от БСП на национален референдум „за“ или „против“ „джендър“ идеологията в училищата, каза той.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре