Сега четете
Митрофанова докладва на ТАСС, че българите са русофилски народ

Митрофанова докладва на ТАСС, че българите са русофилски народ

Руското посолство у нас публикува на страницата във фейсбук интервю на руския посланик Елеонора Митрофанова за специалния кореспондент на ТАСС Игор Ленкин. За днешните отношения между Русия и България тя казва, че „нещата не вървят така, както ни се иска“.

„На политическо ниво комуникациите са изключително по определени теми, когато възникнат. Но на ниво общественост имаме много широки връзки“, съобщава Митрофанова.

На въпрос за перспективите, свързани с предизборната обстановка в България и 145 години от Освобождението от османско иго, Митрофанова заявава, че това са две различни теми.

„Тук се празнува и ще се чества 145-та годишнина от Освобождението, тук Русия я обичат и помнят. Нашата съвместна история е най-добрият лобист на Русия, защото тук на всеки километър има паметник на руските войници, улици са кръстени на нашите герои. Тоест това само по себе си е най-силната част от нашите отношения. Ако говорим за политически отношения и следващите избори, то не очакваме нищо интересно и нищо принципно ново от тези избори. Не мисля, че в момента отношенията ще се променят драстично. Всичко ще зависи от това какво ще се случи на бойното поле“, казва руският посланик.

Вижте и

По-нататък Митрофанова обяснява на кореспондента на ТАСС, че „Бих казала, че българите все пак са русофилски народ. Не харесвам думата „русофили“, но въпреки това българите са хора, които имат много добро и грижливо отношение към Руската Федерация. Затова не е изненадващо, че имаше протести за премахване на санкциите, срещу закриването на руските телевизионни канали. Оксиморонът, който се изрече в Европейския съюз – че забраната на руските медии е борба за свободата на слово – всеки нормален човек разбира, че това е поредната глупост. Затова тук се проведе доста голяма демонстрация. Друг е въпросът, че не смятам, че ще има някаква промяна. Виждаме, че в Европа хората изискват едно нещо, а политическият елит прави каквото му се каже отвън“, заключава посланичката.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
1
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре