Сега четете
Борисов: Виновниците не са в президентството, те са пред президентството

Борисов: Виновниците не са в президентството, те са пред президентството

„Виновниците не са в президентството, виновниците са пред президентството“. Това каза на брифинг лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Аз вкарах държавата в Еврозоната. „Демократична България“ и „Продължаваме Промяната“ къде ни вкараха? За две години ни вкараха само в кризи“, заяви Борисов.

„С огромни усилия успяхме да приемем закони, които да диверсифицират на 100% горивото ни за двата ядрени реактора, така че да се откъснем от ядрената енергийна зависимост. Приехме закон, с който да се закупят два реактора. Ние сме по-напред от полския проект, можем да ползваме незабавно междуправителствено споразумение със САЩ. Така работи ГЕРБ. Това е позицията на ГЕРБ – за санкции. Колегите от „Да, България“ клечат да се молят срещу нас. Техните остри декларации и шумни тупаници пред президентството не носят абсолютно нищо. Нашето правителство вкара България в Европейския банков съюз и в чакалнята на еврозоната“, подчерта лидерът на ГЕРБ.

Той изтъкна, че президентът Румен Радев е праволинеен човек. „Кой внесе закона за Северна Македония, кой внесе закона, за да изгони посредниците, кой помага най-много на Украйна, кой мисли за истинска диверсификация“, добави лидерът на ГЕРБ.

„Отидох и купих 20% от терминала за втечнен газ в Александруполис“, уточни той и добави, че веднага трябва да се инвестира, не само да се взима инвестиционна такса, за да може веднага да се черпи, защото това е диверсификацията.

По думите му цялата власт е била дадена на Радев и „той добре се оправя“.

„Никой в България не е мечтал да има еднолична власт, затова политическите партии трябваше да направят всичко възможно да има кабинет. Остава ни единствено да се молим на Господ Радев да управлява разумно“, каза още Борисов.

„ПП и ДБ не искат да работят. Те искат друг да работи и те да търсят грешките му, а след това да излязат на площада“, посочи лидерът на ГЕРБ.

Вижте и

„Ние сме готови да направим с четирите евроатлантически партии да направим коалиция“, подчерта Борисов и допълни: „Целият проблем на ГЕРБ дойде, че ние нямаме опозиция. Ние бяхме толкова силни. Това беше на практика преяждане с власт, както го наричат на политически език. Това е истинският проблем, защото силната демокрация изисква силна опозиция“.

„Ако не се вразумим, а ходим да клечим през президентството, няма да има правителство“, категоричен е той.

​​Преди това Борисов изрази съболезнования към Турция и Сирия и съобщи, че се е обърнал към структурите на формацията, след като е разговарял с турската страна, с призив да осигурят необходимото за пострадалите, което да бъде изпратено. По думите на Борисов нуждите са основно в четири посоки – нови одеяла, зимни палатки, портативни газови отоплители и генератори за ток.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре