Сега четете
Камбоджа и Китай приветстваха “брилянтното“ си сътрудничество и се споразумяха да го насърчават, за да издигнат отношенията си до по-високо ниво

Камбоджа и Китай приветстваха “брилянтното“ си сътрудничество и се споразумяха да го насърчават, за да издигнат отношенията си до по-високо ниво

Камбоджа и Китай приветстваха “брилянтното“ си сътрудничество и се споразумяха да го насърчават, за да издигнат отношенията си до по-високо ниво, предаде АКП. Това стана по време на среща между камбоджанския премиер Хун Сен и китайския президент Си Цзинпин.

Двамата лидери оцениха високо Споразумението за свободна търговия между Камбоджа и Китай, което влезе в сила на 1 януари миналата година. Според него повече китайски пазари са отворени за камбоджанските селскостопански и рибни продукти. Си Цзинпин изрази интереса си към развитието на селското стопанство и аквакултурите около голямото езеро Тонле Сап, а Хун Сен приветства инициативата на китайския президент за създаване на държавен рибен коридор в северозападната част на Камбоджа, която ще се превърне в четвъртия икономически полюс на страната.

Също така двамата лидери се договориха да засилят сътрудничеството в областта на диверсификацията на енергийните източници с акцент върху зелената енергия. По този повод китайският президент обяви, че страната му ще предостави безвъзмездна помощ на Камбоджа в размер на 300 млн. юана за железопътния ѝ проект.

Двете страни тази година отбелязват 65-ата годишнина от установяването на дипломатическите си отношения.

Вижте и

Източник БТА

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре