Сега четете
Европейският съюз обеща още оръжие на Украйна

Европейският съюз обеща още оръжие на Украйна

Европейският съюз обеща още оръжие на Украйна. Това стана ясно след края на извънредния Съвет на ЕС късно снощи.

„Договорихме се да работим по тези въпроси, и на следващото заседание на Съвета през март, да можем да предприемем стъпки за засилване на сътрудничеството на промишлено ниво и за увеличаване на доставките на боеприпаси“, каза председателят на Европейския съвет Шарл Мишел.

В ход е и подготовката на поредният пакет санкции срещу Русия, който е на стойност около 10 млрд евро, и ще засегне руски политически и военни лидери, както и пропагандатори. Според председателя на ЕК – Урсула фон дер Лайен, това че рестрикциите по отношение на Москва са толкова подробни, е много важно.

„Все още всичко е на етап подготовка и няма нищо твърдо закрепено. Но санкционният пакет на стойност около 10 милиарда евро, е насочен към стоки, които не могат да бъдат доставени от никъде другаде. Ще засегнем дълбоко руската военна машина, по отношение на технологии или резервни части, които се използва от военния комплекс. И ще забраним износа – като единствен доставчик, който може да направи това“, коментира Урсула фон дер Лайен.

Вижте и

По време на срещата е одобрен и пакет от мерки, който ще помогне на страните членки да подсилят граничния си контрол. Ще се инвестира в специализирана инфраструктура като камери и високопроходими превозни средства. Ще започне и пилотен проект, който ще преразгледа процедурите за регистрация и връщане на мигранти.

„Границите трябва да бъдат контролирани. Ще работим за укрепване на външните граници и предотвратяването на незаконната миграция. За това ще се съсредоточим върху два пилотни проекта. Ще осигурим интегриран подход, който ще включва мобилна и стационарна инфраструктура – от коли и камери до вишки и електронно наблюдение“, посочи фон дер Лайен.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре