Сега четете
Дмитрий Медведев: Русия трябва да построи и модернизира хиляди танкове в отговор на военната помощ, която пристига в Украйна

Дмитрий Медведев: Русия трябва да построи и модернизира хиляди танкове в отговор на военната помощ, която пристига в Украйна

Бившият руски президент Дмитрий Медведев каза, че Русия трябва да построи и модернизира хиляди танкове в отговор на военната помощ, която пристига в Украйна, предаде ДПА.

Агенцията отбелязва, че откакто Русия нахлу в Украйна през февруари миналата година правителството в Киев иска – и получава – оръжия в диапазона от каски до модерни танкове от западните сили.

„Както знаете, нашият противник вчера се молеше в чужбина за самолети, ракети и танкове“, каза Медведев по време на посещение в машиностроителния завод „Омсктрансмаш“ в сибирския град Омск.

„Как трябва да отговорим“, запита Медведев във видеозапис, който той самият разпространи сред работниците от завода, специализиран между другото и в производство на оръжия. Във видеозаписа той е показан да инспектира бронирани превозни средства.

„Ясно е, че в такъв случай за нас ще бъде естествено да увеличим производството на различни видове оръжия и военна техника, включително и на модерни танкове“, каза той.

„Става дума за производството и модернизацията на хиляди танкове“, уточни Медведев.

Понастоящем Медведев, който беше руски президент от 2008 до 2012 г., е заместник-председател на Съвета за сигурност на Руската федерация. Той е смятан за близък довереник на руския президент Владимир Путин и безусловно поддържа войната в Украйна.

Вижте и

В Русия от миналото лято е в сила закон, който позволява по-тясно ориентиране на икономиката към нуждите на армията. Това означава, че отделни отрасли могат да бъдат задължени да осигуряват доставки за въоръжените сили.

Москва неведнъж е заявявала, че превъзхожда Киев във военно отношение. От друга страна разузнавателни служби и военни експерти често изтъкват, че руснаците имат сериозни проблеми с оборудването си, припомня ДПА.

Източник БТА

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре