Сега четете
Демерджиев за убийството на Иван Владимиров: Подаваните сигнали не са били за насилие

Демерджиев за убийството на Иван Владимиров: Подаваните сигнали не са били за насилие

Вярно е, че е имало насрещни жалби и сигнали преди убийството на психолога Иван Владимиров, потвърди при посещението си в Пловдив служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев. Има образувана проверка в Пето районно управление на столичната дирекция на вътрешните работи, припомни той.

„Особеното е обаче, че тези жалби и сигнали не са за заплахи за насилие и саморазправа. Трябвало е да дадат индикация при всички случаи на полицейските служители, че може да ескалира конфликтът, но в нито един от тези жалби и сигнали няма ясно оплакване от физическа саморазправа, още по-малко – заплаха или закана за убийство“, каза министър Иван Демерджиев.

На въпрос дали е възможно сигналите да са били манипулирани от полицаите, министърът отговори, че хипотетично е възможно, и ако има такива данни, това е престъпление и ще бъдат взети мерки. „Мъжът е бил служител на МВР толкова назад във времето – преди повече от 20 години“, допълни Демерджиев. По думите му въпросът е дали е трябвало да му бъде отнето оръжието и „ще има отговор“.

„Не може да се очаква, че ние за шест месеца можем да решим всички проблеми в МВР, натрупвани десетки години назад във времето“, коментира министърът.

Вижте и

Той допълни, че още в началото на мандата на служебното правителство са дадени указания за превенцията на подобни случаи, защото са видели, че има проблем в тази посока. Сега главният секретар отново обръща внимание на всеки един ръководител и лично ще носи отговорност, ако подобни случаи не бъдат проверени и третирани своевременно, посочи министърът. Според него очевидно трябва време, за да могат служителите да възприемат тези указания и да започнат да ги изпълняват стриктно. „Ще направим всичко необходимо това да се случи“, каза още Демерджиев.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре