Сега четете
София е домакин на първи международен форум за възобновяема енергия

София е домакин на първи международен форум за възобновяема енергия

Международен форум „Власт и бизнес заедно за зелена енергия“ започва в 11:00 часа днес в Hyatt Regency Sofia, съобщиха организаторите на срещата – Сдружение „Соларна Академия България“, медия „Стандарт“ и M3 Communications Group.

 

Това е първото от серията събития, които предстоят като част от кампанията „Да! На българската зелена икономика“. Форумът „Власт и бизнес заедно за чиста енергия“ ще представи не само актуалните проблеми в енергийния сектор, но и ще събере на едно място правителство, бизнес и експерти, за да предложат най-добрите и ефективни решения за тях.

 

Форумът идва в момент, в който България следва да начертае своя път към енергийна независимост, изтъкват организаторите му. Сред участниците в събитието се очаква да бъдат Росен Христов – министър на енергетиката, Росица Карамфилова – министър на околната среда и водите, Иван Шишков – министър на регионалното развитие и благоустройството, д-р инж. Веселин Тодоров – председател на Сдружение „Соларна Академия България“, Мирослав Димитров – председател на Българската соларна асоциация, Цветан Симеонов – председател на Българската търговско-промишлена палата.

Вижте и

 

Във форума се предвижда още да вземат участие енергийни експерти от различни политически партии. Участниците ще дискутират политиките и мерките за декарбонизация и премахване на административните бариери пред инвестициите в нови технологии, както и ще предложат конкретни реформи и механизми за осигуряване енергия за българските потребители.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре