Сега четете
ДПС обяви дарителска сметка в помощ на Турция

ДПС обяви дарителска сметка в помощ на Турция

Дарителска сметка в подкрепа на семействата на загиналите и пострадалите в опустошителните земетресения в Турция отвори ДПС. Средствата ще бъдат предоставени на турската Агенция за бедствията, която ще ги разпредели според нужните на страната, съобщиха от пресцентъра на партията.

 

Първото дарение в сметката направи лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. Суми внесоха и всички народни представители на Движението в 48-ото НС, кметове, областни координатори, членове и симпатизанти на партията.

 

„Има дарения и от по 20 и дори по 5 лева, което означава, че колкото и малко средства да имат, хората желаят да отделят от тях, за да бъдат съпричастни с тежката участ на турския народ в момента“, каза зам.-председателят на ДПС Ахмед Ахмедов, който отговоря за координацията на дарителската кампания.

 

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган обяви вчера, че ще направи дарение от 1 милион турски лири за пострадалите. Той отправи и послание към турския народ след опустошителните земетресения.

 

Вижте и

Десетки дарителски кампании започнаха в цялата страна в помощ на пострадалите от земетресенията в Турция. Българският Червен кръст (БЧК) обяви сметка за набиране на средства за пострадалите, общинските администрации също се включват. Главното мюфтийство и Посолството на Турция в България също обявиха банкови сметки, по които биха могли да се направят парични дарения. Банковите сметки и условията за даряване на стоки и материали от първа необходимост са публикувани на сайтовете им.

 

Още в първите часове след бедствието България изпрати планински спасители, пожарникари и лекари, които да се включат в операциите по издирване на изчезнали лица и за подпомагане на пострадалите.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре