Сега четете
Никола Ибришимов получи награда за значими творчески постижения в спортната журналистика

Никола Ибришимов получи награда за значими творчески постижения в спортната журналистика

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева връчи статуетка на Никола Ибришимов, който получи наградата „Николай Колев-Мичмана и Людмил Неделчев-Люпи“ за значими творчески постижения в спортната журналистика. Коментаторът на Евроспорт България и БНТ беше избран за победител в 14-ото издание на класацията. Победител в категорията за цялостен принос е Румен Пайташев.

Никола Ибришимов е завършил НСА, като журналистическата си кариера започва в БНТ през 2004 г. Коментирал е редица световни и европейски първенства по футбол, летни и зимни Олимпийски игри. През 2012 г. става лауреат на отличието „Братя Ексерови“. През 2016 г. се присъединява към екипа на Евроспорт България. През 2022 г. коментира мачовете от Световното първенство по футбол в Катар, включително и финалната среща в ефира на БНТ. Негови подгласници станаха Илиян Енев от БНТ и Делян Кючуков от „Сега“.

Весела Лечева честити на победителя и разказа своите спомени, свързани с двамата легендарни спортни журналисти, на чието име са и наградите.

„Имах невероятния късмет Людмил Неделчев да направи филм за мен със Студио „Екран“. Прекарахме много седмици с него и с неговия екип. С Николай Колев бяхме заедно на едно феноменално световно първенство в Япония и Южна Корея. Те са част от моите спортни спомени, разказа Лечева. – Николай Колев и Людмил Неделчев вдигнаха много високо летвата на българската спортна журналистика със своята уникалност и стил. Всеки помни техните коментари и гласове“, добави министър Лечева.

Весела Лечева сподели, че често слуша коментарите и на тазгодишния победител Никола Ибришимов, който коментира редица популярни спортове като футбол, ски, тенис.

„Пожелавам Ви да поддържате високите стандарти и да оставите силна следа след себе си в тази толкова динамична, емоционална и хубава професия“, пожела министър Лечева.

Вижте и

Победителят благодари на журито и на екипа, с който работи.

„Тази година беше изключително интересна и заради Олимпийските игри в Пекин и заради Световното първенство по футбол в Катар. Подозирам, че получавам наградата заради футболния Мондиал, който коментирах за Националната телевизия. Благодаря за доверието и признавам, че тази награда е голяма отговорност“, каза Ибришимов.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре