Сега четете
Наши кметове, дипломати и бизнес дами с номинации за Women Leaders Awards 2023

Наши кметове, дипломати и бизнес дами с номинации за Women Leaders Awards 2023

Кметове, бизнес дами и дипломати от различни страни са номинирани за  първия   международен форум за женско лидерство и предприемачество  –  Women Leaders Awards 2023 г. Гала финалът ще се проведе на 10.03. 2023 г. в балната зала на 5-звездния Hyatt Regency Sofia.
Организаторите на Women Leaders Awards 2023 ще представят добрите примери за женско лидерство в различни области. Събитието е вдъхновено от основните ценности на Европейския съюз за равенство и борба с дискриминацията.
Равенството между жените и мъжете е основна ценност на Европейския съюз (ЕС) за установяване на принципа на равно заплащане за равен труд. ЕС продължава да се бори с дискриминацията, основана на пола, и днес Европа е едно от най-безопасните и най-справедливите места за жените в световен мащаб.
Въпреки това борбата и защитата на правата на жените са все така необходими. Макар че жените в Европа следва да се ползват с равенство, възможности за реализация и безопасност, за прекалено много жени тези права трябва тепърва да се превърнат в реалност. Статистиката сочи, че жените не са представени в достатъчна степен на ръководни позиции в политиката и бизнеса и все още печелят средно 16 % по-малко от мъжете в ЕС. Основаните на пола насилие и тормоз продължават да бъдат широко разпространени.
Партньори на събитието са Международната организация на Обединените Българи с клубове в цял свят и техните женски организации, Българската Търговско-Промишлена Палата, Българо-Италианския Бизнес Клуб, Българо-Македонската Търговско промишлена Палата, Турско-Българската Търговско-Индустриална Камара, Гръцко-Евроазийската Търговска камара и други.
Наградите обхващат голямо разнообразие от значими за общественото развитие дейности – женско лидерство в бизнеса, централната и местна власт, дипломацията, културата, образованието, спорта и женското предприемачество.
Международният женски експертен съвет към Организацията на Обединените българи, който инициира женския форум, бе основан на 1 ноември 2022 г. в София. Съвместно с женски клубове от различни страни подготвя серия от инициативи в подкрепа на основните принципи на ЕС за равенство. Съорганизатор на събитието е агенция за публични комуникации ВИП Комюникейшън  – с опит в създаването на мащабни международни събития за популяризиране на най-добрите практики в бизнеса, туризма, строителството, медицината и медиите.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре