Сега четете
Иван Дерменджиев: Там, където има завишаване на определен род престъпления, полицията ще вземе мерки

Иван Дерменджиев: Там, където има завишаване на определен род престъпления, полицията ще вземе мерки

Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев е изказал задоволство от свършената работа от служителите на Областната дирекция (ОД) на МВР Враца през миналата година.  „Оценката за работата на Областната дирекция я дадох вътре. Има сфери на дейност, от които съм доволен, има и такива, към които имам резерви. Казахме си всичко необходимо, така че да се оптимизира дейността“, посочи за БТА министърът, след отчета на ОД на МВР Враца.

Според изнесените данни за 2022 г. има ръст на разкриваемостта на престъпленията с 6%  в сравнение с предходната година, а в края на годишния период отчетената разкриваемост е 54%.

На отчета присъстваха и зам.- министърът на МВР Венцислав Катинов, областният управител Георги Митов, кметове и зам.- кметове на общините в областта, ръководители на звена в ОД на МВР Враца, началници на районни управления на полицията, ръководители и представители на Окръжната прокуратура и на Окръжния съд.

Вижте и

По-рано през деня министър Демерджиев посети и Районно управление Козлодуй. По думите му тези посещения са регулярни и ще продължат навсякъде. „Целта не е да се констатира отделен проблем, целта е да се приемат отчетите, да се поставят задачите“. Длъжни сме да обезпечим сигурност и спокойствие във всеки един момент, а не само на предстоящите избори, коментира още вътрешният министър и допълни: „Що се касае до работата на полицията – очаквайте там, където има завишаване на определен род престъпления – да вземем мерки. Правим го на национално ниво, ще го направим и на местно“, каза още Иван Демерджиев.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре