Сега четете
Дянков: Ако утре влезем в еврозоната, активите на хората се увеличават с 30%

Дянков: Ако утре влезем в еврозоната, активите на хората се увеличават с 30%

Ако България утре влезе в еврозоната, активите на гражданите и фирмите след година, година и три месеца, се увеличават с 30%. Кампании против еврозоната има във всички страни преди влизането в нея. У нас обаче липсва комуникативна медийна кампания за разясняване.

БНБ в момента спи по тази тема, заяви бившият финансов министър Симеон Дянков за „Твоят ден“ по Нова нюз.

Същият кашкавал, който се продава тук, в Брюксел струва с 15% по-малко. КЗК може да се намеси, ако е нужно, в конкретен сектор може да се сложи таван на цените.

Има неща, които могат да спомогнат дефицитът и инфлацията да са по-малки, подчерта Дянков.

Вижте и

Според него вече не бива да се дават огромни субсидии на всички бизнеси. „Те възлизат на 1,3 млрд. на месец, крайно време е субсидиите да се намалят поне наполовина или да са секторниподчерта Дянков. И обясни, че различните сектори използват електроенергия по различен начин, субсидията обаче се получава за общите разходи в миналото, а не за обема на потребление. Печалбите на частния сектор у нас през 2022 г. средно са се удвоили заради субсидиите.

Беше добър тактически ход служебният кабинет да изчака с бюджета, защото имаше апетити за харчове. До края на този месец и началото на март е време да вкарат нов бюджет, защото се вкарват нови фискални политики заради инфлацията. За мен отиваме на избори 2 в 1 през есента, коментира той.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
1
Не ми хареса
1
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
1
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре