Сега четете
Ампутираха краката на олимпийския шампион по фигурно пързаляне при танцовите двойки Роман Костомаров

Ампутираха краката на олимпийския шампион по фигурно пързаляне при танцовите двойки Роман Костомаров

Медици ампутираха краката на олимпийския шампион по фигурно пързаляне при танцовите двойки Роман Костомаров, който е в болница заради пневмония.

На 10 януари Иля Авербух, също олимпийски вицешампион в танцовите двойки, съобщи, че Костомаров е в реанимация. По-късно стана ясно, че фигуристът е в тежко състояние и е в медикаментозна кома, от която е изваден на 24 януари.

Той обаче развива сепсис, появяват се и проблеми с кръвообращението.

„За съжаление и двата му крака трябваше да бъдат ампутирани. Операцията премина без проблеми и като цяло тялото се възстановява. Сега лекарите се борят да спасят ръцете му. Роман е в съзнание. Общото му състояние се подобрява, но той продължава да бъде в интензивно отделение“, каза източникът на ТАСС.

Вижте и

По-рано днес канал „112“ съобщи за ампутацията на единия крак на Костомаров. Целта на операцията била да се премахне тъканна некроза и да се спре процесът на клетъчна смърт. Отбелязва се, че от единия крак мъртвата част от тъканта е била почистена, но засегнатата област на другия крайник се оказала голяма и се наложило глезенът да бъде напълно ампутиран.

45-годишният Костомаров спечели златен медал на зимната олимпиада в Торино заедно с Татяна Навка. Двамата са и двукратни световни и трикратни европейски шампиони, както и победители във финала на серията Гран При.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре