Сега четете
Жълт код за ниски температури за 27 области в страната

Жълт код за ниски температури за 27 области в страната

Жълт код за ниски температури е обявен за днес в 27 области на страната, показва картата за опасни явления на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

 

За област Сливен важи оранжев код за силен вятър и за ниски температури. Предупреждение за опасен вятър е издадено за всички области от Източна България.

 

В по-голямата част от страната вятърът ще е умерен северозападен, а в Източна България – силен северозападен, се посочва в прогнозата на НИМХ за днешния ден. Остават условията за виелици и навявания. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между минус 9° и минус 4°, а максималните – между минус 4°и 1°. В София минимална – около минус 8°, максимална – минус 3° – минус 4°.

Вижте и

 

Във вторник и сряда се очаква намаляване на облачността и на места слънчево време. Минималните температури ще се понижат още, на места във високите полета до минус 14° – минус 15°, а дневните ще останат почти без промяна. В източните райони ще остане ветровито и предимно облачно, но почти без валежи.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре