Сега четете
Треската за монети от БНБ продължава

Треската за монети от БНБ продължава

Над 150 човека чакат от миналия ден в 21.00 пред централната на БНБ.

Днес Българската народна банка пуска в обращение сребърнавъзпоменателна монета на тема „200 години от рождението на Найден Геров“ от серията „Българско възраждане“.

Цената на монетата при пускането ѝ в обращение е 114 (сто и четиринадесет) лева.

Рязко падналите температури не спряха най-запазените нумизмати да се наредят за съставянето на списък по ред на появяване пред монетния двор на държавата. Чакането не минава без напрежение- има 4 почитания от имената на списъка и всеки който не отговори на името си бива заличен от списъка и губи право на преден ред.

 

Вижте и

Монетата ще се продава в Българската народна банка – на две каси в София, пл. „Княз Александър I“ № 1 и четири каси в Касов център на БНБ в София на ул. „Михаил Тенев“ № 10.

Всеки клиент (физическо или юридическо лице) ще може да закупи от касите на Българската народна банка само по 1 монета, независимо дали закупува от свое име и за своя сметка или от името и за сметка на друго лице, съгласно представено нотариално заверено изрично пълномощно за закупуването на конкретната възпоменателна монета. Лицата, които закупуват възпоменателни монети, следва да са пълнолетни, т.е. да имат навършени 18 години.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
1
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре