Сега четете
Първичните избори на американските демократи ще стартират догодина от Южна Каролина, а не от Айова

Първичните избори на американските демократи ще стартират догодина от Южна Каролина, а не от Айова

Националният комитет на Демократическата партия на САЩ одобри официално голяма промяна в графика за първичните партийни избори, предаде Франс прес. Това се случи след отправено предложение на президента на САЩ Джо Байдън. В случай, че той се кандидатира официално за втори мандат, промяната ще е от полза за него, отбелязва агенцията.

На конференция във Филаделфия Националният партиен комитет одобри предложението, което ще позволи първичните избори на демократите да започнат от щата Южна Каролина, в който има голямо афроамериканско присъствие. По този начин промяната дава повече тежест на афроамериканците в избора на кандидат за президент на Демократическата партия.

През годините първичните избори стартираха от щатите Айова и Ню Хемпшър, в които преобладава бялото население. Именно на първичния вот в тези два щата, плюс на първичните избори в Невада Байдън претърпя поражение през 2020 г. После той постигна голяма победа на първичния вот в Южна Каролина, което му позволи да преобърне тенденцията и накрая да бъде избран от демократите за техен кандидат за президент срещу републиканеца Доналд Тръмп.

Съгласно промяната в календара на демократите за първичните избори, сега те ще стартират догодина на 3 февруари в Южна Каролина. Ще последват тези в Невада и Ню Хемпшър на 6 февруари, в Джорджа на 13 февруари и в Мичиган на 27 февруари.

Вижте и

Републиканската партия от своя страна ще стартира първичните си избори в Айова догодина.

Източник БТА

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре