Сега четете
МС окончателно: Поредните избори ще глътнат още близо 90 млн. лева

МС окончателно: Поредните избори ще глътнат още близо 90 млн. лева

Поредните парламентарни избори ще глътнат близо 90 млн. лв. На първото си заседание кабинетът Донев-2 одобри план-сметката за предстоящия на 2 април вот, която към момента възлиза на 87,7 млн. лв. Сумата обаче най-вероятно ще набъбне допълнително, става ясно от прессъобщението на правителствената пресслужба.

Кабинетът ще трябва да отпусне извънредни средства около логистика и техническа поддръжка на машините за гласуване, както и за покриване на разходите по видеонаблюдението и заснемането. От правителствената пресслужба припомнят, че въпреки липсата на приет бюджет кабинетът има право да изразходва средства за вота на базата на изрични текстове в удължителните закони за прилагане на бюджета от 2022 г.

Подготовката на изборите през октомври, 2022 г. по план-сметка бе за 71 млн. лв. През 2021 г. хазната плати за първия вот 65 млн. лв., 57 млн. лв. – за втория, и 124 млн. лв. за изборите през ноември, които бяха комбинирани – за народни представители и президент.

Вижте и

На днешното си заседание кабинетът разпредели и отговорностите по провеждане на изборите. Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев поема координацията на подготовката за вота, като той ще отговаря и за съгласуването с ЦИК на изработването и съхранението на изборните книжа и материали, както и на машините за гласуване.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре