Сега четете
Масови арести на младоженци педофили в Индия

Масови арести на младоженци педофили в Индия

Полицията в Асам, Индия, арестува над 1800 мъже за организиране или сключване на бракове с непълнолетни момичета. „Арестите са започнали снощи, като някои от задържаните са помагали с регистрирането на уредените бракове в храмове и джамии. Браковете с деца са основната причина за бременността в детска възраст, което, от своя страна, е свързано с високата смъртност на майки и деца“, заяви ръководителят на регионалното правителство Химанта Бисва Сарма.

Сключването на брак с лица под 18-годишна възраст е нелегален в Индия, но законът често се пренебрегва от широката общественост. ООН преценява, че Индия е държавата с най-висок брой деца булки в света, наброявайки 223 милиона.

Близо 1,5 милиона непълнолетни момичета се омъжват всяка година в страната, пише Фонда на ООН за подпомагане на децата (УНИЦЕФ) в доклад от 2020 г. Сарма уточнява, че за това престъпление срещу човечеството, са арестувани много мъже и общности, изповядващи много религии. Правителството в Асам е включило в регистъра си 4004 случая, свързани с детски бракове, съобщи БТА.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре