Сега четете
Радев: Ние сме против България да е буферна зона за нелегална миграция

Радев: Ние сме против България да е буферна зона за нелегална миграция

Ние сме срещу тенденцията България и страните на първа линия да се превърнат в буферни зони като лагери за нелегална миграция. Това каза президентът Румен Радев след срещата си с унгарския държавен глава Каталин Новак, която е на държавно посещение у нас.

Радев каза това в отговор на журналистически въпрос дали страната ни получава подкрепа от Европейската комисия (ЕК) за укрепване на сухопътната ни граница с Турция.
Той обясни, че България получава подкрепа по линия на Frontex- по линия на присъствието, и по линия на техническо оборудване за наблюдение и опазване на границата.

С официална церемония на площад „Св. Александър Невски“ посрещнаха президента на Унгария Каталин Новак, която е на посещение у нас по покана на държавния глава Румен Радев.

Там унгарският президент отдаде почит пред паметника на Незнайния войн.

По време на посещението си у нас държавният глава на Унгария ще се срещне с министър-председателя Гълъб Донев.

Вижте и

През януари на посещение у нас по покана на служебния външен министър Николай Милков беше министърът на външните работи и търговията на Унгария Петер Сиярто. Сред акцентите на срещата между тях бяха последващото задълбочаване на стратегическото партньорство в различни области от взаимен интерес, сътрудничеството между България и Унгария в рамките на Европейския съюз и присъединяването на страната ни към Шенгенското пространство.

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре