Сега четете
Президентът на Унгария Каталин Новак e на официално посещение в България по покана на държавния глава Румен Радев

Президентът на Унгария Каталин Новак e на официално посещение в България по покана на държавния глава Румен Радев

Президентът на Унгария Каталин Новак e на официално посещение в България по покана на държавния глава Румен Радев, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Румен Радев ще посрещне Каталин Новак с официална церемония от 9:30 часа на пл. „Св. Ал. Невски“. Държавният глава на Унгария ще отдаде почит пред Паметника на Незнайния воин.

След това, на „Дондуков“ 2, Румен Радев и Каталин Новак ще имат среща „на четири очи“, след което ще се състоят пленарните разговори между официалните делегации на България и Унгария.

В рамките на визитата ще бъдат обсъдени перспективите за последващо разширяване на двустранното сътрудничество в сферата на икономиката, енергетиката, инвестициите, културата, както и актуални теми от европейския и регионалния дневен ред.

Вижте и

През януари на посещение у нас по покана на служебния външен министър Николай Милков беше министърът на външните работи и търговията на Унгария Петер Сиярто. Сред акцентите на срещата между тях бяха последващото задълбочаване на стратегическото партньорство в различни области от взаимен интерес, сътрудничеството между България и Унгария в рамките на Европейския съюз и присъединяването на страната ни към Шенгенското пространство.

Източник БТА

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре