Сега четете
Атанас Атанасов: За съжаление, продължава да буксува българската парламентарна република

Атанас Атанасов: За съжаление, продължава да буксува българската парламентарна република

За съжаление, продължава да буксува българската парламентарна република. Това коментира пред журналисти в парламента съпредседателят на „Демократична България“ Атанас Атанасов.

Депутатът посочи, че отиващото си Народно събрание (НС) не е успяло да изпълни най-важната задача, която има по Конституция – да излъчи правителство. По думите на Атанасов това е провал на първата политическа сила. Иначе дневният ред на НС се диктуваше от ГЕРБ, може би дистанционно от Банкя, добави депутатът.

Свикнахме по някакъв начин да живеем в служебна власт и това нещо трябва да бъде прекратено, каза Атанасов. Той обясни, че поради тази причина правят всички усилия да концентрират на едно място, да съберат демократичните сили и заради това се оформя коалиция между „Продължаваме Промяната“ и „Демократична България“.

Задължително трябва да бъде създадено коалиционно споразумение, защото най-малкото по закон то трябва да бъде представено в Централната избирателна комисия, обясни Атанасов. Той каза, че има детайли, които все още не са уточнени, но разговорите вървят в това отношение – коалиционно споразумение и оттам нататък регистриране на листи, явяване заедно на изборите с желанието да получат необходимата подкрепа, за да бъдат не само първа политическа сила, но и такава, която може да прекрати политическата криза.

Вижте и

Попитан за очакванията за новия-стар служебен кабинет, Атанасов отговори с „още от същото“. Да се надяваме, че няма да променят външнополитическия курс на страната по отношение на войната, това е изключително важно, коментира депутатът.

Нашата идея е не само да създадем обединение за предстоящите парламентарни избори, но това усилие трябва да бъде продължено и имаме волята за това да се явим заедно на местните избори, които са фундаментът на българската демокрация, каза още Атанасов.
Източник БТА

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре