Сега четете
Депутатите позволиха до три глоби за шофиране без винетка за година

Депутатите позволиха до три глоби за шофиране без винетка за година

При повече от три нарушения в рамките на една календарна година за лек автомобил без платена пътна такса няма да се дължат глоби, а образуваните административно наказателни производства за повече от три нарушения се прекратяват. Това гласи един от одобрените окончателни тестове в Закона за движение по пътищата, който бе гласуван в преходните разпоредби на Закона за пътищата. Разпоредбата влиза в сила със задна дата от 1 януари 2019 г.

„Решихме проблема на жителите на Пролеша“, обяви по този повод от парламентарната трибуна Настимир Ананиев от „Продължаваме промяната“.

По-голямата част от законовите промени в пътния закон бяха провокирани именно от абсурдно натрупаните глоби за десетки хиляди левове на хората от няколко софийски села. В продължение на три години те са пътували с автомобилите си до столицата, без да знаят, че този път всъщност е платен.

До този проблем се стигна, след като последното правителство на ГЕРБ даде обещания някои от пътните отсечки в Софийска област да останат безплатни, но впоследствие не спази обещанието. Така семейства от селата като Пролеша се оказаха с начислени над 300 компенсаторни такси от по 70 лв. всяка.

Вижте и

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре