Сега четете
Учениците излязоха в 5-дневна междусрочна ваканция

Учениците излязоха в 5-дневна междусрочна ваканция

От днес всички ученици в страната са в междусрочна ваканция. За първи път през 2023 г. междусрочната почивка за учениците ще бъде не един, а пет дни – от 1 до 5 февруари. Вторият учебен срок започва на 6 февруари, понеделник.

Следващата ваканция за учениците е пролетната. Всички ученици – от първи до 11-и клас, ще почиват от 8 до 17 април, а зрелостниците – от 12 до 17 април (сред тях са и дните, когато се празнува Великден).

За дванадесетокласниците учебната година завършва на 16 май. За най-малките ученици – от първи до трети клас, тя приключва на 31 май. Учениците от четвърти до шести клас ще учат до 15 юни, а връстниците им в спортните училища – до 30 юни. Учениците от 7 до 11 клас завършват годината също на 30 юни, като в периода от 1 юли до 30 август обучаваните в професионални или дуални паралелки имат допълнителни две или четири седмици за производствена практика.

Както и досега, няма да се учи в дните на задължителните държавни зрелостни изпити и на изпитите за национално външно оценяване в 7 и 10 клас. Матурата по български език и литература е планирана за 19 май 2023 г., а изпитът по втори предмет по избор, както и този по теория за придобиване на професионална квалификация – на 23 май 2023 г. На 13 юни е националното външно оценяване по български език и литература в края на седми и десети клас, а на 16 юни е оценяването по математика. 25 май също е определен за неучебен, но е присъствен ден за училищни, просветни и културни дейности.

Вижте и

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре