Сега четете
На последно заседание кабинетът Донев – 1 намери 776 млн. лв. за пътища

На последно заседание кабинетът Донев – 1 намери 776 млн. лв. за пътища

Министерски съвет осигури малко над 776 млн. лв. за поддръжката и изграждането на нови пътища в България. Новината съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков след днешното заседание на правителството.

158 млн. лв. са отделени за зимното почистване януари и февруари месец.

Отделно на това 150 млн. лв. ще бъдат дадени за големи инфраструктури обекти.

Осигурени са средства и за вече завършеното строителство и въведения в експлоатация участък от автомагистрала „Хемус“ между Белокопитово и Буховци. Осигурени са пари за един от лотовете на пътя Видин – Ботевград, където се очаква до 3 месеца да се пуснат още около 7 километра.

С част от сумата ще се финансира укрепването на свлачище при тунел „Железница“ на магистрала „Струма“, като целта е движението в участъка да бъде пуснато в посока от Гърция към София до 3 месеца.

Вижте и

Част от средствата са за строителни работи на участъка Калотина – Драгоман на магистрала „Европа“, който предстои да бъде пуснат в експлоатация.

С 438 млн. лв. ще бъдат платени стари задължения за ремонти, които са възлагани в периода 2020 – началото на 2021 година. Тези суми бяха предмет на спор между властта и фирмите от пътния сектор през миналата година. Министър Шишков увери, че ще бъдат платени само ремонтите, за които се установи, че са текущи. Казусът с основните ремонти, минати като текущи с анекси, остава като проблем за парламента.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре